Benedek Imre vagyok, grafikus. Tanulmányaimat a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola után a Magyar Képzőművészeti Egyetemen folytattam, itt diplomáztam tervezőgrafikusként 1998-ban.
Logotípiákat, arculatokat, kiadványokat, weboldalakat tervezek/szerkesztek a koncepciótól a végtermékig.
Szeretek grafikusként dolgozni. Szeretem, ha olyan produktumokat hozhatok létre, mely érték a megrendelő számára is – ebben örömömet lelem. Úgy gondolom, ha a felek elégedettek, ez pozitív hatással lesz mindenkire. Pozitív hatást gyakorolni – ez az alkalmazott műfajok fő feladata. Egy jól megformált logotípia, egy céltudatosan megalkotott céges arculat, egy megfelelően felépített, jól használható weboldal, egy esztétikus kiadvány mind ezt a célt szolgálják. E szempontot szem előtt tartva végzem munkámat.
2000-ben elnyertem a Magyar Posta Művészeti Díját, 2001-ben, 2011-ben és 2015-ben pedig – közönségszavazatok alapján – az Év Legszebb Bélyegéért járó Vándordíjat. 2009-ben az európai postatörténetben először adta ki három ország (Magyarország, Ausztria és Németország) közösen ugyanazt a bélyegképet, melynek megvalósítását nemzetközi pályázaton nyertem el. 2011-ben az "Erdők" témájú bélyegívem Európa második legszebb bélyege lett, 2015-ben a WIPA Grand Prix ezüstérmét hozta el az általam tervezett Seuso-kincsek bélyegblokk.

Gemma Grafika · 1118 Budapest, Előpatak u. 9/B1. · Telefon: (06-1) 780-4664